VSI YOUR PROFESSIONAL CONVERTER. 

VSI is opgericht in 1984. Een familiebedrijf waarin nu de tweede generatie al weer 20 jaar actief is. VSI is gevestigd in Geldermalsen en beschikt over ruim 10.000 m2 productieruimte. 

VSI is gespecialiseerd in het versnijden en verwerken van polyether voor de meubelindustrie. VSI behoort tot de grotere, zelfstandige converters van schuim in Nederland en beschikt over een zeer modern machinepark.

In 2017 heeft VSI een tweede nieuwe CNC-snijlijn in gebruik genomen welke een van de modernste is in de Benelux! In 2023 is er een HE-3 met stapelaar toegevoegd aan het machinepark waardoor  onze mogelijkheden nog verder uitgebreid zijn. Sinds de oprichting is VSI uitgegroeid tot één van de toonaangevende converters van polyether in Nederland.
Samen met zo’n 35 medewerkers wordt dagelijks samengewerkt met leveranciers en afnemers om een nauwkeurig gesneden product te maken welke aan de comfort-eisen van de meubelindustrie voldoet.

Om u van dienst te zijn voeren wij een zeer uitgebreid assortiment comfort schuimen en dacron. Samen met onze toeleveranciers zijn wij in staat voor iedere wens het juiste materiaal te leveren. Dit kan gaan van eenvoudig plaatwerk tot aan meervoudig samengestelde producten die geplakt op romp of frame geleverd kunnen worden.
Alle producten worden met eigen vervoer in gewenste verpakking naar afnemers vervoerd.

 


 

Conventionele schuimen zijn de standaard polyethers. De schuimen zijn opencellig met een ronde en gelijkmatige celstructuur. De schuimen zijn in diverse densiteiten en hardheden beschikbaar.

Conventionele Schuimen

Klik voor meer informatie

 
 

VSI heeft een uitgebreid aanbod in CMHR schuimen. CMHR staat voor Combustion Modified High Resilienten voldoen aan een hogere mate van brandwerendheid.

Brandvertragend

Klik voor meer informatie

Pantera® is een comfortschuim dat hoog scoort op alle punten die belangrijk zijn voor de meubel- en matrassenindustrie en projectmarkt. 

Pantera

Klik voor meer informatie

 
 

Wij laten u graag kennis maken met onze kwaliteit Dryfeel, onze “buitenkwaliteit” die ook wel quick dry foam wordt genoemd. Deze kwaliteit schuim kan zonder negatieve gevolgen lange tijd buiten verblijven. 

Dryfeel

Klik voor meer informatie

Polypress, een schuimsoort die in staat is om een zware belasting op te vangen. Onze kwaliteit wordt exclusief voor ons geproduceerd. 

Polypress

Klik voor meer informatie

 
 

Vita Talalay ® is één van de “toppertjes” in het assortiment van VSI BV. Wij laten u graag kennis maken met deze mooie latex, die bekend staat om zijn open celstructuur.   

Vita Talalay

Klik voor meer informatie

VSI heeft een uitgebreid scala aan vulmaterialen ter bevordering van het zit-en ligcomfort in de zitmeubel- en beddingmarkt.   

Dacron

Klik voor meer informatie

 

Laatste nieuwsberichten

VSI viert 40 jarig bestaan

VSI viert 40 jarig bestaan

VSI viert 40ste verjaardag.

Meer lezen
VSI 1984 - 2024

VSI 1984 - 2024

VSI viert jubileum!

Meer lezen
Samenwerking SABA

Samenwerking SABA

SABA adhesives and sealants

Meer lezen

Industrieweg 10
4191 NV Geldermalsen

Nieuwsbrief